Uiensoep
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
10 uien
-
1 klontje boter
-
1 liter verse groente- of kippenbouillon
-
2 tijm takjes (optioneel)
-
2 laurierblaadjes (optioneel)
-
1 Oxo scheutje of zout
-
Peper
|
Bereiding:
|
-
Schil de uien en halveer ze.
-
Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.
-
Verhit een grote pan, en laat er een klont boter in smelten.
-
Bak de uien op een matig vuur.
-
Roer regelmatig om en laat de groente goudbruin kleuren.
-
Let op: bak een grote hoeveelheid uien in twee of meerdere
beurten, zodat ze egaal kunnen kleuren.
-
Doe de gebakken ajuin in de soepketel.
-
Giet er de groente- of kippenbouillon over.
-
Voeg de tijm en laurier toe aan de soep en laat ze een half uur
sudderen op een laag vuurtje.
-
Giet een scheutje Oxo in de soep. (Dit vervangt het zout.)
-
Doe voorzichtig en proef regelmatig.
-
Kruiden met peper.
|