Spagettiesaus
|
Ingrediënten:
|
|
Bereiding:
|
-
Snij alle groentjes in brunoise.
-
Verhit de olie in een brede pot of pan.
-
Bak hierin het gehakt en plet het (met een pureestamper of vork).
-
(Zorg ervoor dat het gehakt niet aanbrand.)
-
Voeg alle groentjes toe en roer goed.
-
Kruid met peper en zout alsook met tijm en voeg er een blaadje laurier aan toe.
-
Laat even ( 5min.) stoven.
-
Voeg hierna de tomatenpuree toe, roer om en laat even bakken zodat de bittere smaak wat weggaat.
-
Voor de vegetariërs onder ons kan je het gehakt vervangen door gehakte tofu en de rundsbouillon door groentebouillon.
-
Doe nu de tomaten erbij alsook de ketchup en het water.
-
Voeg er nog het bouillonblokje aan toe en roer om.
-
Laat dit om een laag vuurtje nog een half uurtje pruttelen
|