Rijstpap
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
150 gram suiker
-
1 liter volle melk
-
200 gram dessertrijst
-
1 vanillestok
-
bruine suiker
-
snuifje saffraan
|
Bereiding:
|
-
Laat de melk samen met de suiker koken.
-
Spoel de rijst zodat het teveel aan zetmeel verwijderd wordt.
-
Voeg de rijst bij de melk en roer goed.
-
Snijd de vanillestok in twee (in de lengte) en verwijder de zaadjes met een koffielepel.
-
Doe de zaadjes bij de melk.
-
Doe de saffraan bij de melk.
(Dit zorgt voor de gele kleur van de rijstpap.)
-
Laat 35 min rustig koken en roer om de 5 min.
-
Voeg daarna een lepel boter toe, dat maakt het smeuïg.
-
Dresseer in een kommetje.
Je kan de rijstpap opdienen met bruine suiker.
|