Prei met zalm en mascarpone
|
Ingrediënten:
|
|
Bereiding:
|
-
Snij het wit van de prei in ringen van 1/2 cm.
-
Laat de boter smelten in een kookpan, doe er de preiringen in.
-
Kruid met peper en zout en laat onder deksel 5 minuten sudderen.
-
Schik de diepgevroren zalm op de prei en kruid met peper en zout.
-
Voeg citroensap toe en laat onder deksel 15 minuten garen.
-
Na 7 minuten de zalm omdraaien.
-
Klop de mascarpone met het ei en melk tot een
gladde mengeling.
-
Neem de zalmmoten uit de pan en roer 3/4 van het mascarpone mengsel onder de prei, laat goed doorwarmen.
-
Doe de prei over in een ovenschotel.
-
Schik de zalm er op, lepel de rest van de mascarpone er over en laat even gratineren.
-
Dien op met gekookte aardappelen of puree.
|