Prei met gerookte zalm en aardappel
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
8 stuks grote aardappelen
-
4 stengels prei
-
boter en/of olijfolie)
-
1 potje Boursin Cuisine Knoflook Fijne Kruiden
-
300 gram gerookte zalm (sneetjes)
-
50 gram gemalen Gruyère
|
Bereiding:
|
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
-
Kuis ondertussen de prei en snij in stukken van ca. 1 cm.
-
Stoof de prei 5 minuutjes in 3 el Solo Light.
-
Roer er het potje Boursin Cuisine door.
-
Snij de gekookte aardappelen in schijfjes.
-
Leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in een licht beboterde ovenschotel.
-
Voeg de helft van de prei toe.
-
Bedek met de sneetjes gerookte zalm.
-
Voeg de rest van het preimengsel toe.
-
Als laatste leg je een laag aardappelschijfjes in de schotel.
-
Strooi de gemalen gruyère over de aardappelen en leg hier en daar een beetje boter.
-
Zet 15 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
-
Zet nog even onder de grill totdat de kaas een goudbruin korstje gevormd heeft.
|