Knolseldersoep

  Ingrediënten: 4 personen

  • 50 gram boter

  • 1 knolselder in blokjes gesneden

  • 1 aardappel in blokjes gesneden

  • 1 prei grof versneden

  • 1 ui grof gehakt

  • 1 teentje knoflook in schijfjes gesneden

  • 1 liter bouillon van groente, kip of ander gevogelte

  • peterselie en walnoten pesto om te garneren (optioneel)

  • peper en zout

  Bereiding:

  1. Indien je pesto gaat maken, week je de walnoten eerst in water.

    (liefst een nachtje op voorhand.).

  2. Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op een medium-laag vuur.

  3. Voeg de knolselder, aardappel, prei, ui en knoflook toe, strooi er goed wat peper en zout over en laat zachtjes stoven tot alle groenten zacht worden.(een 10 tal minuten).

  4. Voeg de bouillon toe, breng de soep tot aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen totdat de knolselder volledig mals is.

  5. Maak pesto door in een blendertje de afgespoelde noten te mixen met een beetje olijfolie, peper en zout, een teentje knoflook en flink wat peterselie.

  6. Pureer de soepgroenten en breng de soep terug aan de kook voor 1 minuut.

  7. Proef en breng de knolseldersoep verder op smaak.

  8. Optioneel: serveer met pesto of gewoon wat selderblaadjes.