Knolseldersoep
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
50 gram boter
-
1 knolselder in blokjes gesneden
-
1 aardappel in blokjes gesneden
-
1 prei grof versneden
-
1 ui grof gehakt
-
1 teentje knoflook in schijfjes gesneden
-
1 liter bouillon van groente, kip of ander gevogelte
-
peterselie en walnoten pesto om te garneren (optioneel)
-
peper en zout
|
Bereiding:
|
-
Indien je pesto gaat maken, week je de walnoten eerst in water.
(liefst een nachtje op voorhand.).
-
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op een medium-laag vuur.
-
Voeg de knolselder, aardappel, prei, ui en knoflook toe, strooi er goed wat peper en zout over en laat
zachtjes stoven tot alle groenten zacht worden.(een 10 tal minuten).
-
Voeg de bouillon toe, breng de soep tot aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen
totdat de knolselder volledig mals is.
-
Maak pesto door in een blendertje de afgespoelde noten te mixen met een beetje olijfolie, peper en zout, een
teentje knoflook en flink wat peterselie.
-
Pureer de soepgroenten en breng de soep terug aan de kook voor 1 minuut.
-
Proef en breng de knolseldersoep verder op smaak.
-
Optioneel: serveer met pesto of gewoon wat selderblaadjes.
|