Kip-rijstpannetje
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
400 gram kipfilet
-
300 gram rijst
-
2 gele paprika
-
1 rode paprika
-
1 tomaat
-
1 ui
-
1 teenje look
-
olijfolie
-
paprikapoeder
-
peterselie
-
peper + zout
|
Bereiding:
|
-
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-
Giet in een zeef en laat goed uitlekken.
-
Snipper ondertussen de ui fijn.
-
Snij de paprika in reepjes en de tomaat in blokjes.
-
Snij de kipfilet in grove stukken.
-
Verhit de olijfolie in een grote pan
-
Voeg de stukjes kip toe en laat 5 minuten bakken.
-
Pers de knoflook erboven uit.
-
Breng het vlees op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
-
Neem het vlees uit de pan en houd warm.
-
Gebruik dezelfde pan om de ui en de paprikareepjes zo’n 5 minuten in te bakken.
-
Voeg de rijst en de tomatenblokjes toe en breng op smaak met paprikapoeder.
-
Leg de stukjes kipfilet erbovenop, zet het deksel op de pan.
-
Laat het geheel op een klein vuur 10 minuten verder garen.
-
Werk af met fijngesnipperde peterselie.
|