Champignonroomsaus 2
|
Ingrediënten: 4 personen
|
Voor de roux:
-
40 gram Solo Wikkel
-
50 gram witte bloem
Voor de saus:
|
Bereiding:
|
-
Snijd de champignons in plakjes.
-
Maak een halve liter kippenbouillon, van één bouillonblokje gemengd met water, en laat afkoelen.
-
Hak de peterselie fijn en pers het sap uit een halve citroen.
-
Bak de champignons 3 minuten in boter en kruid ze met peper en zout.
-
Besprenkel ze met het citroensap en houd ze even apart.
-
Bereid de roux. Verhit een sauspannetje, doe er 40 gram boter in en laat smelten.
-
Roer er de gezeefde witte bloem onder.
-
Laat al roerend een tweetal minuutjes drogen op een zacht vuurtje.
-
Voeg al roerend de afgekoelde kippenbouillon toe aan de roux.
-
Laat twee minuutjes doorkoken.
-
Roer er dan de room en de champignons door (samen met het kookvocht).
-
Kruid af met peper en zout en laat alles nog even opwarmen, zonder te koken.
-
Neem de pan van het vuur en voeg er de gehakte peterselie aan toe.
Tip:
Gegrilde kipfilet, geroosterde steak of varkensmignonettes … met deze champignonroomsaus worden ze nóg lekkerder.
Wil je deze saus 100% vegetarisch maken?
Vervang eenvoudigweg de kippenbouillon door groentenbouillon.
|