Champignonroomsaus 1
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
2 sjalotten
-
1 teentje knoflook
-
300 ml kalfsfond
-
300 ml room
-
300 gram champignons
-
citroensap
-
boter
-
peper
-
zout
|
Bereiding:
|
-
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
-
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
-
Verhit wat boter in een pan en bak de champignons in porties goudbruin.
-
Haal ze uit de pan.
-
Smelt opnieuw wat boter in de pan en stoof er de sjalot en de knoflook in glazig.
-
Giet er de fond en de room bij en laat inkoken tot sausdikte.
-
Doe vervolgens de champignons bij de saus en laat nog 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
-
Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
|