Asperges op zijn Vlaams

  Ingrediënten: 4 personen

  • 24 grote witte

  • 4 hardgekookte eieren

  • 1/2 bot verse peterselie

  • 150 g ongezouten hoeveboter

  • vers geraspte nootmuskaat

  • peper en zout

  Bereiding:

  1. Schil de asperges en breek het houterige uiteinde af.

  2. Kook ze beetgaar in flink gezouten water.

  3. Pel de eieren en plet ze met een vork.

  4. Snipper de gewassen peterselie fijn.

  5. Doe deze bij de eieren

  6. Kruiden met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af.

  8. Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng goed door.

  9. Schik de asperges op het bord.

  10. Schep er de eieren met de boter en de peterselie in een brede strook op.

    Laat de puntjes onbedekt.